Thema: Kopje onder! ->Naäman moet zich wassen

Maandag 20 juli

11.00 uur: Introductie

En dan gaan we het de komende twee weken hebben over het thema ‘Kopje onder!’ Ken je Naäman? Nee, kijk en luister dan maar met ons mee, dan kun je hem leren kennen.

15.00 uur: Themalied

Het Themalied ken je nu al bijna! Doe je ook mee met het dansen?

Dinsdag 21 juli

11.00 uur: Poppenkast preview

Volgende week dinsdag zie je wat Jesse & Yara nu weer gaan ondernemen. Zouden ze allebei een beetje vies worden? Volgende week dinsdag om 11.00 uur kun je het zien.

15.00 uur: Sudoku

Deze Sudoku kun je vinden in het VakantieDoeBoek

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 22 juli

11.00 uur: Weettekst

Juf Janine legt weer een stukje van de Weettekst uit. Maar wie zijn er nog meer? Madame Theepot en professor Boekenwurm zijn er ook…

15.00 uur: Proefje, maak je eigen lava

O dit is zo leuk! Als je net zo’n pot gebruikt als in het filmpje dan bewaar je het met inhoud en doe je er later nog eens een bruistablet in. Kijken wat er gebeurt. Overleg je thuis wel even of het mag?

Donderdag 23 juli

11.00 uur: Bijbelverhaal met Jesse & Yara

Vandaag luisteren we weer naar oma. Zij vertelt het verhaal van Naäman. Luister je mee?

15.00 uur: Zing maar mee

Een kijk- en luisterlied over Naäman. Doe maar mee!

Vrijdag 24 juli

11.00 uur: Challenge, maak je eigen zeep

Lijkt het je leuk om een keertje zelf zeep te maken? Nou dat willen wij wel eens zien.  Hier kun je een voorbeeld vinden van wat je nodig hebt.  Maar als je zelf een ander recept kunt vinden op Pinterest of Google dan is dat natuurlijk helemaal goed. Laat je wel even een foto zien van je zelfgemaakte zeep? Stuur je foto naar kinderbijbelkeet@grotekerkhilversum.nl en wie weet win jij een leuke prijs. Volgende week vrijdag maken we de prijswinnaar bekend.

Maandag 27 juli

11.00 uur: Professor Plons

Duikt professor Plons in het water of gaat ze wat anders doen?

15.00 uur: Themalied

Kom, we gaan weer zingen en swingen met het Themalied.

VakantieDoeBoek

Heb je het al gezien? We hebben een VakantieDoeBoek gemaakt. Ga maar gauw eens kijken hoe leuk die is. Er staat in hoe je zelf bellenblaas kunt maken of doe het proefje met afwasmiddel eens.

Dinsdag 28 juli

11.00 uur: Poppenkast met Jesse & Yara

O help wat een kledderboel, zal er toch nog iets moois gemaakt worden?

15.00 uur: Proefje met Skittels

Heb je Skittels in huis? Je weet wel, die snoepjes. Pak dan snel een bord en wat water en kijk hier maar eens wat je er mee kunt doen. En wat hebben de Skittels nu met Naäman te maken? Naäman moest zich 7x wassen. De regenboog bestaat uit zeven kleuren. Weet jij welke? Een regenboog ontstaat niet zo maar, daar heb je regen en zon bij nodig. Weten jullie nog waarom God de regenboog heeft gemaakt? Je vindt dit in het verhaal over Noach, lees het maar eens in Genesis 9.

Woensdag 29 juli

11.00 uur: Weettekst

Kom oefen je weer met ons mee? Of ken je de hele Weettekst al uit je hoofd? Vind je het leuk om dat ons te laten zien, neem het dan op een video op en stuur het naar kinderbijbelkeet@grotekerkhilversum.nl of post het vandaag bij de reacties op Facebook of Instagram.

15.00 uur: Proefje, water zuiveren

Hoe maak je vies water weer schoon? Kijk maar eens…

Donderdag 30 juli

11.00 uur: Naäman

We kijken en luisteren nog eens naar het verhaal van Naäman in een kort filmpje. En wil je nog een beetje engels leren, dan kan dat ook meteen 😉

15.00 uur: Zing maar mee

Heerlijk hè zingen? Doen jullie weer mee?

Vrijdag 31 juli

11.00 uur: Kunst met bubbels

Water, verf, fun = kunst! Dit is zo leuk om met je vrienden te doen, maar doe het wel buiten!

15.00 uur: Hoe ziet jouw zeep eruit?

Op Facebook en Instragram laten we de foto’s zien van jullie met de zeepjes die gemaakt zijn. En kijk snel wie er een prijs heeft gewonnen.