Thema: Gered! Mozes in het biezen mandje

Maandag 6 juli

11.00 uur: Introductie

Vandaag is het dé dag! We starten met de KinderBijbelKeet ONLINE. Niet zomaar één week maar zes weken vol liedjes, poppenkast, Bijbelverhalen, themalied, proefjes… Te veel om op te noemen. Doe jij gezellig met ons mee? Like, deel en reageer dan. De komende twee weken gaan we het hebben over Mozes in het biezen mandje en luister maar eens waarom hij gered moest worden!

15.00 uur: Themalied

Kom en luister mee naar het themalied. Ga jij de uitdaging aan om zo snel mogelijk het themalied onder de knie te krijgen 🙂

Dinsdag 7 juli

11 uur: Poppenkast preview

Daar zijn ze weer! Jesse & Yara zijn ook van de partij deze zomervakantie. Ben jij benieuwd hoe dit verhaal afloopt? Kijk dan volgende week woensdag om 11.00 uur naar de poppenkast.

15.00 uur: Woordzoeker

Deze woordzoeker kun je vinden in het VakantieDoeBoek

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 8 juli

11.00 uur: Weettekst

Herinnhttps://youtu.be/rXhx3oV0fhIer jij je ook nog die keer in de Keetweek dat we samen de weettekst op hadden gezegd? Deze keer is het een lastige tekst maar juf Janine wil je graag uitleggen wat er met verschillende woorden wordt bedoeld. Luister je mee?

15.00 uur: Maak je eigen biezen mandje!

Kun jij je eigen biezen mandje maken? In het filmpje leggen we je uit hoe het ongeveer moet 😉  Lukt het jullie ook niet helemaal, dan kun je ook nog hier nog even kijken, wellicht dat die wat makkelijker is.

Donderdag 9 juli

11.00 uur: Bijbelverhaal met Jesse & Yara

Deze zomervakantie doen we het helemaal anders Jesse & Yara zijn bij oma en zij vertelt een mooi verhaal uit de Bijbel. Oma wil het ook graag aan jou vertellen en we gaan horen hoe Mozes gered werd, luister je mee? 

15.00 uur: Het lied van Mozes

Dit liedje gaat over Mozes. In het lied wordt gezongen dat Mozes naar de Farao moest om het volk Israël uit Egypte te leiden. Nu weet je waarom Mozes gered moest worden uit de Nijl. Zing je mee?

Vrijdag 10 juli

11.00 uur: Challenge, maak je eigen duikbril!

Ga jij de uitdaging aan? Hier kun je allemaal voorbeelden vinden om een eigen duikbril te maken. Stuur jouw foto naar kinderbijbelkeet@grotekerkhilversum.nl en wie weet maak jij kans op een leuke prijs. 

Maandag 13 juli

11.00 uur: De kikkerprins

Wat heeft een kikkerprins toch met Mozes te maken? Marieke en Hanna gaan het jou vertellen.

15.00 uur: Themalied

Het Themalied heb je vorige week voor het eerst gehoord. Het refrein zal je vast nog wel bekend in de oren klinken. Doe je weer lekker mee 🙂

VakantieDoeBoek

Heb je al gekeken in het VakantieDoeBoek? Er staat een leuk proefje in met een papieren bloem of maak je eigen stripverhaal over Mozes in het biezen mandje.

Dinsdag 14 juli

11.00 uur: Poppenkast met Jesse & Yara

Ben je ook zo benieuwd wat Jesse & Yara vandaag gaan meemaken? Het is in ieder geval een beetje kouder dan het nu is in Nederland.

15.00 uur: Spreekwoordenspel

Kun jij raden welke spreekwoorden er uitgebeeld worden op de foto’s? Als je het antwoord weet, dan kun je die mailen naar kinderbijbelkeet@grotekerkhilversum.nl, dan laten we je weten of je de antwoorden goed hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 15 juli

11.00 uur: Weettekst

Doe je mee met de Weettekst? En kijk eens of je nog bekende gezichten tegenkomt 🙂

15.00 uur: God en ik!

Juf Janine laat jullie zien wat water met jou en God te maken heeft.

Donderdag 16 juli

11.00 uur: De zandtovenaar

Kijk je mee met de Zandtovenaar? Hij laat het verhaal zien van Mozes in het biezen mandje.

15.00 uur: Zing mee

Zing je mee met het Allerleukste liedje?

Vrijdag 17 juli

11.00 uur: Wie wint een prijs!

Wil je weten hoe de zelfgemaakte duikbrillen eruitzien? Kijk dan op Facebook of Instagram. Daar laten we ze nog eens zien én laten we ook weten wie er een prijs heeft gewonnen.