Gebedskalender

Voor wie mee wil leven voor, tijdens en na de KinderBijbelKeet-week is er een gebedskalender beschikbaar. Op deze kalender staan gebedspunten maar ook worden de verhalen uit de Bijbel genoemd die we gaan behandelen op de Keet-dagen.

Gebed is altijd nodig. De mensen van de KinderBijbelKeet willen graag veel kinderen bereiken met het Evangelie en dat kunnen we niet zonder de hulp van de Heilige Geest. Bidden jullie mee?

Gebedskalender 2019

Thema 2019: SchatRijk!

Het thema van de KinderBijbeKeet 2019 is ‘SchatRijk!’.  Het is zo fijn om te weten dat de Heere God ons lief heeft en dat wij van grote waarde zijn voor Hem. Wij zijn een parel in Zijn hand.

We willen jullie dit graag vertellen tijdens de laatste week van de zomervakantie. Je komt toch ook? En neem je ook een vriendje of vriendinnetje mee? Iedereen is namelijk welkom!

We gaan natuurlijk weer allerlei leuke dingen doen. Knutselen, sport en spel, FF chillen. Ook Jesse en Yara zijn er weer! We gaan ook weer een mooie weettekst aanleren, daar kun je dan altijd weer aan terug denken als je verdrietig of blij bent.

De Slotdag van Zoek het uit!

Wat hebben we vandaag een fijne dag gehad. We hebben met alle kinderen de Slotdag mogen vieren. En wat leuk dat het dit keer in een gymzaal was, zo kon ook iedereen erbij zijn. Wat hebben we een zegen mogen ervaren afgelopen week.

Vandaag hebben we naast de Weettekst, het Themalied, de poppenkast en een kort verhaal ook een spelletjes parcours gedaan. Ontzettend goed om met de kinderen te ontdekken hoe je samen kunt werken met elkaar en dat het ook leuk kan zijn.

De pannenkoeken waren heerlijk, vooral die met rozijnen en geschaafde appel. Chapeau voor de bakster, jammie!

De kinderen hebben ook dit jaar een leuke goodiebag meegekregen en aan het overduidelijke JA (gegil) hebben ze een superleuke dag gehad.

 

3e dag KinderBijbelKeet 2018

Het verhaal van vandaag was Jezus geneest. We hebben gehoord van de 10 melaatse mannen. Slechts één van hen kwam terug om Jezus te bedanken dat hij genezen was.

De hele dag konden we goed merken dat het thema Jezus geneest was. Want er kwam een echte Ambulance langs. De kinderen mochten erop, erin, eromheen. Alles aanraken en bekijken. Fantastisch!

Ook Jesse en Yara speelden doktertje totdat Jesse zijn hoofd heel hard stootte. Gelukkig had moeder een nat washandje en een troostsnoepje en gaat het nu weer goed met Jesse.

De jongste kinderen hebben pleisters versierd en er een leuk koffertje omheen geknutseld. De oudste kinderen hebben beterschap kaarten gemaakt.

En ook was er nog een EHBO estafette. Leuk hoor om te zien hoe je teamlid onder de pleisters en verband komt te zitten.

Het was weer een fijne dag. We kijken uit naar de Slotdag morgen.

2e dag KinderBijbelKeet 2018

De weervoorspellingen waren niet goed voor vandaag, maar wat fijn dat we het droog hebben kunnen houden tijdens de uurtjes KinderBijbelKeet.

Vandaag was het thema: Jezus is machtig. We hoorden hoe Jezus tegen een storm kan zeggen dat hij weg moet gaan en dat het weer rustig moet worden. Dat zingen we ook elke dag in het themalied.

Vandaag gingen we ook allemaal apparaten uit elkaar halen, dat was zo leuk dat niemand wilde stoppen. Maar er moest ook geknutseld worden, er werd door iedereen een mooie vuurtoren gemaakt.

De oudste kinderen hebben ook nog wat leuke proefjes gedaan. Een echte ‘zoek het uit’ dag. De kinderen en de leiding hebben weer genoten van een hele leuke dag.

1e dag KinderBijbelKeet 2018

Vandaag was de eerste dag van de KinderBijbelKeet. Het dagthema van vandaag is: Jezus redt. Het verhaal van het verloren schaapje is verteld. Wisten jullie ook dat toen het schaapje teruggevonden was er een groot feest werd gehouden?

Jesse en Yara waren er in de poppenkast natuurlijk ook weer bij. Verder hebben we heerlijk gezongen, wat een leuk themalied zeg. Ook hebben we alvast de weettekst geoefend. Die is best lang, maar wel heel mooi.

Toen het gezamenlijke programma was afgelopen hebben we met de oudste kinderen Trefbal gespeeld en daarna een leuke BijbelQuiz gedaan.
De jongste kinderen konden na de poppenkast even de benen strekken door allemaal schaapjes te zoeken. Het team dat het verloren schaapje had gevonden was de winnaar. Erg leuk! Na dit spel konden ze een schaapje knustelen, met wasknijpers. Aan de wasknijper kan je dan iets ophangen, dan kun je het niet verliezen.

En dan is het al weer tijd om af te ronden. We sluiten gezamenlijk af met het zegenlied en dan hopen we iedereen morgen weer te zien.

Gebedskalender

De voorbereidingen om weer een hele leuke week te organiseren zijn in volle gang. Natuurlijk kan dit allemaal niet zonder gebed!

Bidden jullie met ons mee?

Vanaf 20 augustus kun je meebidden aan de hand van de Gebedskalender…

GEBEDSKALENDER 2018

De slotdag

Wauw, wauw, wauw. Wat een te gekke week hebben we gehad en wat is het snel gegaan. Maanden van voorbereiding en zoef dan is het alweer voorbij.

De zaal is versierd met allemaal survival-dingen en zodra de kinderen binnen zijn, is het meteen feest, want wat zijn er veel kinderen gekomen. Afgelopen week hebben we meer dan 85 kinderen mogen verwelkomen. Dat is geweldig, want met vorig jaar vergeleken zijn dat er wel 25 meer!

Vandaag hebben we gezongen met de piano, wat ontzettend veel leuker is dan met een cd-speler. De kinderen zingen dan ook uit volle borst mee. De weettekst zeggen we met zijn allen zo op, geen probleem. Jesse en Yara zijn ook weer van de partij en er wordt een sketch gehouden.

Na het eerste gedeelte van het programma is het de hoogste tijd dat de papa’s en mama’s maar eens naar huis gaan, zodat de kinderen kunnen gaan speuren en spelen. Want wat is ook dat weer

 

heel tof gedaan. Een speurtocht rondom de kerk met als doel een schatkist vinden. Dat is natuurlijk gelukt! En dan op het kerkplein: een heus klim-spring-kussen, een vuurtje met marshmallows (mmmmmm, jammie), touwtrekken, blikgooien, zo snel mogelijk een tent opzetten, water naar de overkant brengen in veeeeels te grote laarzen en ook de knutsel in de Keet ontbreekt niet!

Na al het harde werken, is het tijd voor een broodje knakworst en als we het zegenlied gezongen hebben is er nog één verrassing: een ijsje. Als die opgesmikkeld is, dan mogen de kinderen naar huis, maar niet zonder de goed gevulde goodybag…. Kijken jullie nog even naar alle leuke foto’s?

De derde dag

De derde dag, wat gaat het snel en wat hebben we toch fijne dagen met elkaar. Het thema zit ontzettend goed in elkaar. De verhalen, poppenkast, knutsel, de liedjes en de weettekst. Alles klopt gewoon.

Arie-op-survivalsafari heet de kinderen weer welkom vandaag. Hij heeft een zware nacht gehad, want kamperen zonder tent en wc dat valt niet mee. Maar dat mag de pret van vandaag niet drukken.

We zingen de liedjes, vooral het themalied zit er heel goed in bij de kinderen. De weettekst…..we hoeven de kinderen echt niks wijs te maken. Ze doen het heel goed. Vandaag wel een kleine verandering toegepast. Geen bordjes met tekst weghalen, maar met een leeg whiteboard beginnen en de bordjes toevoegen. Dat is een echte uitdaging voor de oudere kinderen en erg leuk om te doen.

De knutsel past ontzettend goed bij het verhaal dat we hebben gehoord. Rachel helpt de spionnen in Jericho, zodat zij later gered wordt. Ze moet een rood touw uit haar raam laten hangen. Gered met een touw! Dat gebruiken we ook voor de knutsel, samen met een karabijn haak en een ingewikkelde knoop, maken we er een prachtige sleutelhanger van. En met een kaartje erop: Jezus redt! is het een mooi compleet geheel.

Jesse werd vandaag ook gered door een touw. Want eigenwijs als hij is, liep hij toch niet op de paden in het bos, maar dwaalde hij af en viel een stuk naar beneden. Gelukkig had de juf een touw in de rugzak en konden ze hem naar boven trekken.

En dan is zomaar de derde dag al weer heel snel voorbij en gaan we ons voorbereiden op de Slotdag. In de voorbereiding is daar ook al zo veel energie in gestoken dat belooft wat!

De tweede dag

Dat was wéér een hele leuke dag. Het begon een beetje nat, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Arie-op-survivalsafari had best een hele drukke dag gehad gisteren en moest er nog een beetje van uithijgen vandaag. Maar ja wat wil je, hij sleept ook zoveel spullen mee.

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag hadden we het over de route die we volgen in ons leven. De route is de Bijbel en waar we uitkomen? Dat is bij de Heere Jezus. We mochten horen van de kamerheer uit Ethiopië en ook hebben Jesse en Yara weer wat beleefd met hun eigenwijze meester. Ook hij kon wel een routeboek (in dit geval de gebruiksaanwijzing) van de bbq gebruiken. Wat een rookontwikkeling zeg.  We moesten er flink van hoesten en proesten.

 

De knutsel die we vandaag gemaakt hebben, was een heuse boekenlegger. Eerst moesten we repen scheuren van oude wegenkaarten en dan mocht er nog een tekst opgeplakt worden: In de Bijbel leer je Jezus kennen! Ook het themalied is natuurlijk prachtig hierbij. Daar staat een zin in: ‘Hij heeft voor mij een routeboek…en als ik toch een keer verdwaal, gaat Hij naar mij op zoek’. Fantastisch, we mogen gewoon op Hem vertrouwen.

Na ijsjes, snoepjes, koekjes en drinken was de dag natuurlijk wel weer compleet. En gaan we op naar morgen!